• Magyar Kosárlabda-múzeum

    Magyar Kosárlabda-múzeum

    110 év, 500 tárgy, megszámlálhatatlan emlék

  • Év Kiállítása 2021

    Év Kiállítása 2021

    A vándorló bánya titkai!

  • A vándorló bánya titkai

    A vándorló bánya titkai

    Bükkábrányból az egész világ látszik!

  • Toronykilátó

    Toronykilátó

    Panoráma és templomtörténet

  • Pálinkamúzeum

    Pálinkamúzeum

    A technológiától az illatokig

  • Szent Bertalan-templom Kincstára

    Szent Bertalan-templom Kincstára

    Gyöngyösön ötvöskincsek, textilek és könyvek gyűjteménye

  • Bodrogközi Múzeumporta Cigánd

    Bodrogközi Múzeumporta Cigánd

    400 m2 kiállítótér, 15 multimédiás eszköz

  • kimás
  • Kastélysziget, Edelény

    Kastélysziget, Edelény

    L'Hullier–Coburg-kastély kiállításának multimédiás tartalma

  • Bodrogkeresztúri Kincsestár

    Bodrogkeresztúri Kincsestár

    5 teremben 30 perc multimédia-program

Kiállítás másként

Kapcsolat

Kiállítás másként konzorcium

SpektakulArt Kft.  és
Á.Tóth és Barátai Kft.

Iroda: 

Miskolc, 3530
Kálvin J. utca 1/a. 1. emelet 103.

9a735274c7b6401df560478f7d94837e

Hírek

Édes percek két teremben

2023.07.14. Édes percek két teremben

Legtöbbünk számára nem kérdés, mióta létezik a „szerencsi csoki”, mert egyszerűen: van. Ahogy a kakaós csiga vagy a napfelkelte. Pedig a léte pontosan mérhető években, méghozzá 100 évben, hiszen 1923-ban kezdte el készíteni finomságait a gyár. A centenáriumi kiállítás tervezése és kivitelezése ugyanakkor váratlan nehézséget okozott számunka: munka közben is, mindig csak a csokira gondoltunk…

tovább

Bedobtuk a ziccert: megnyílt a Magyar Kosárlabda-múzeum

2022.11.14. Bedobtuk a ziccert: megnyílt a Magyar Kosárlabda-múzeum

Az első sportági múzeum Magyarországon, így műfajában egyedülálló a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége budaörsi székházában látogatható Magyar Kosárlabda-múzeum. A 300 négyzetméteres, interaktív elemeket is tartalmazó tárlat számos különlegességet rejt. Igaz, Dávid Kornél élőben csak a megnyitón volt jelen, a sziluettjébe minden látogató „bepróbálhatja” magát.

tovább

Kincstártól a plébániaházig

2022.05.25.

Az egyházmegyei kincstártól a hétszáz lelkes Horvátzsidány plébániájáig sokféle tematikájú és nagyságú kiállítás készült az elmúlt másfél év alatt a Győri Egyházmegye területén. A nagyszabású turisztikai fejlesztés keretében megvalósuló munkák tervezése, kivitelezése volt a feladatunk.

tovább

Matyó hagyományokról modern nyelven

2022.05.04. Matyó hagyományokról modern nyelven

Vajon milyen a Barczi kalap? Ki hordta a lityát? És mi van a surc alatt? Ez is kiderül a mezőkövesdi Táncpajtából kialakított Hadas Látogatóközpont kiállításán. De mi az a Hadas?

tovább

Újabb rangos szakmai elismerést kaptunk!

2021.11.22. Újabb rangos szakmai elismerést kaptunk!

Az Év Kiállítása címet 2021-ben a bükkábrányi, „A vándorló bánya titkai” című régészeti-bányászati kiállítás nyerte el, amit az ötletek születésétől a kulcsátadásig mi gondoztunk.

tovább

Fények és hírességek

2021.10.04. Fények és hírességek

Tony Curtis, a hollywoodi filmsztár édesapja Mátészalkán látta meg a napvilágot. Nem messze attól a háztól, ahol az országban először gyulladt fel a villanyvilágítás. Így lett a látszólag távol álló két téma egymás szomszédja az új kiállítótérben, a Szalkai–Schwartz-házban. A hely szelleme rendelte melléjük a harmadik témát, a babákat is.

tovább

Ismerős tárgyak, elfeledett ismerősök

2021.08.02. Ismerős tárgyak, elfeledett ismerősök

Ugyanilyen van nagyiéknál! – gyakran hallani ezt a cigándi Bodrogközi Múzeumporta új, 2021 júniusában megnyílt kiállításán. Mi is sokszor mondtuk ezt, amikor a kiállítást előkészítve a tárgyakat válogattuk, rendeztük. De a Múltkor Háza sokkal többről szól, mint tárgyakról. A magyar vidék, így szüleink, nagyszüleink életét alapjaiban felforgató évtizedekről: az 1945–68 közötti időszakról.

tovább

Felfedtük A vándorló bánya titkait

2020.08.03. Felfedtük A vándorló bánya titkait

Több szempontból is különleges a Bükkábrányban július 10-én megnyílt, A vándorló bánya titkai címet viselőt régészeti-bányászati kiállítás. Többek között azért, mert a kis dél-borsodi településen talált leletek az egész Kárpát-medence, sőt, Európa múltjára rávilágítanak. És azért is, mert ez a múlt szinte azonnal a helyiek életének részévé vált. Számunkra nagy öröm volt közreműködni a tárlat létrehozásában!

tovább

Virtuális sétálójegy a Múzeumportára

2020.04.19. Virtuális sétálójegy a Múzeumportára

Most nem látogathatunk el személyesen egy-egy kiállításra, nem „játszhatunk" az interaktív elemekkel, nem szívhatjuk magunkba a tények mellett a hangulatot is. De a járványveszély idején sem kell élmények nélkül maradnunk! Elevenítsük fel a fotók segítségével vidám emlékeinket, vagy éppen készüljünk fel a látogatásra. Mi ehhez most egy cigándi virtuális utazást ajánlunk – a Bodrogközi Múzeumportát.

tovább

Kilátó és kávézó a kincstár után

2020.01.12. Kilátó és kávézó a kincstár után

Magyarország egyik legjelentősebb egyházi műkincsgyűjteményét őrzi a Gyöngyös-Felsővárosi Szent Bertalan-templom kincstára. A kihagyhatatlan kulturális és vallásturisztikai látnivaló megvalósítása után megkaptuk a lehetőséget a látogatóközpont kávézójának és a toronykilátó tárlatának kialakítására is.

tovább