• Toronykilátó

    Toronykilátó

    Panoráma és templomtörténet

  • Pálinkamúzeum

    Pálinkamúzeum

    A technológiától az illatokig

  • Aventics – Emerson Co. arculatváltás

    Aventics – Emerson Co. arculatváltás

  • Szent Bertalan-templom Kincstára

    Szent Bertalan-templom Kincstára

    Gyöngyösön ötvöskincsek, textilek és könyvek gyűjteménye

  • Bodrogközi Múzeumporta Cigánd

    Bodrogközi Múzeumporta Cigánd

    400 m2 kiállítótér, 15 multimédiás eszköz

  • kimás
  • Kastélysziget, Edelény

    Kastélysziget, Edelény

    L'Hullier–Coburg-kastély kiállításának multimédiás tartalma

  • Bodrogkeresztúri Kincsestár

    Bodrogkeresztúri Kincsestár

    5 teremben 30 perc multimédia-program

  • Füzérkomlós Utolsó Posta

    Füzérkomlós Utolsó Posta

    Postatörténeti emlékszoba

Kiállítás másként

Kapcsolat

Kiállítás másként konzorcium

SpektakulArt Kft.  és
Á.Tóth és Barátai Kft.

Iroda: 

Miskolc, 3530
Kálvin J. utca 1/a. 1. emelet 103.

info@kiallitasmaskent.hu

Ahol belekóstolhatunk a jóba

2019.07.19.

A Zsindelyes Pálinkafőzde (Érpatak – Újfehértó) látogatóközpontjának 5 termében készítettünk kiállítást. A látogatók megismerkedhetnek a hagyományos kisüsti pálinkafőzéssel, egy 30 éves múlttal rendelkező családi vállalkozással és bepillanthatnak a legendás Újfehértói Fürtösmeggy-pálinka készítésének titkaiba is. De be lehet-e mutatni egy tárlaton illatokat, zamatokat? A mi válaszunk: igen!

A pálinka hungaricum, szigorú követelményrendszer védi magát az elnevezést is. Ahhoz, hogy a minőségi pálinkát igazán tudjuk értékelni, érdemes megtanulni a kóstolás szabályait. És akinek az érdeklődését felkeltette egy zamatos korty, az valószínűleg érdeklődni kezd a háttér iránt is.

Hogyan is főzik a pálinkát? Változott-e a technológia lényege az évszázadok alatt? Milyen pálinkaváltozatok léteznek? Erre mind választ ad a kiállítás, amelynek megvalósítása a tartalomkészítéstől az attrakciók, a látvány és multimédia megtervezésén át a teljes kivitelezésig a mi feladatunk volt.

A rutinosabbak itt le is tesztelhetik felkészültségüket: vajon csak illatról felismerik-e, milyen gyümölcsből főzték a palack tartalmát? Az interaktív pálinkamúzeum ugyanis szórakoztatva segít hozzá ahhoz, hogy megismerjük a minőségi pálinka ismérveit – és akkor is jó döntéseket hozzunk e téren, ha már kiléptünk a kiállításból.

» több kép

vissza

Hozzászólások